Orvoslás

Szexuális kémia, a sildenafil

“Lélegzetelállító volt, egyszerűen csodálatos,” emlékezik vissza Peter Ellis. És ő még csak nem is próbálta ki a Viagrát. Öröme, és Pfitzer-i munkatársaié szintúgy, a felfedezés öröme volt. Épp most fejeződött be egy kísérlet. 12 férfi vett be napi háromszor egy héten keresztül egy “UK-92,480 keverék” nevű vegyületet, és utána kissé zavartan nézték végig, ahogy a kutatók a péniszükre helyezik a RigiScan-t, egy két darab gyűrűből álló gépet, ami méri a pénisz méretét a tövénél és a fejénél. Ezek után a férfiak nyugodtan hátradőlhettek, nézhették a felnőtt videókat, és a RigiScan dolgozott, és a kutatók legnagyobb örömére kimutatta, hogy a péniszek nem lazsáltak. Kettő kivételével mindegyik megmerevedett. Ez az eredmény azért olyan érdekes, mert ezelőtt mind a 12 férfi impotens volt.

Pár hónap alatt a kutatók kikísérletezték, hogy nem kell napokig UK-92,480 keveréket - más néven sildenafilt - enni ahhoz, hogy eredményt érjünk el, elég az együttlét előtt egy órával bevenni egyet, hogy hasson. A gyógyszert márciusban leengedélyeztették, ami hirtelen egekig emelte a Pfizer részvények árát, és egy fél éven belül 4 millió vényt állítottak ki rá.

Bővebben: Szexuális kémia, a sildenafil

Harmónia ősszel

Az ősz, akárcsak a tavasz átmeneti évszak, a változás szele ott van a levegőben. Az egyik pillanatban felvillan még a nyár, egy másikban azonban szinte téli reggelre ébredsz. Bár az iskolában belénk sújkolták, hogy az ősz a szomorúság, az elmúlás toposza – csak mert mindig is a melankolikus költők egyik kedvenc metaforája volt az év amúgy legszínesebb évszaka -, nem kell feltétlenül bedőlni a dogmáknak. Az ősz színes, a friss levegő a természetbe csábít, a reggelek nyirkos talajtól, avartól, illatosak, a földön izgalmas formájú, szép termések várják, hogy hazavidd őket. Az emberek pezsegnek, a kirakatok földszínű ruhakollekciói pedig ellenálhatatlanok.

Bővebben: Harmónia ősszel

Oldalainkat 3 vendég és 0 tag böngészi

stat